Thursday, November 2, 2017

Alergik Seafood || Apa Yang Shaklee Dah Beri Pada Saya #1

APA YANG SHAKLEE DAH BERI PADA SAYA

Saya dapat makan SEAFOOD!
Yup,  betul... Saya alergik dengan semua seafood kecuali ikan 😅
Dulu bila makan jer mesti bibir besarlah,  gatal dalam telingalah...

SEKARANG sejak amalkan #alfalfa #bcomplex #vitc alergik yang saya alami selama hampir 30 tahun dah takde.
Bestkan..

Alfalfa nie fungsinya untuk detox... Buang toksin-toksin yang ada dalam badan kita nie.  Di samping itu alfalfa pun elok untuk kesihatan dalaman.

B Complex pula berfungsi untuk kurangkan rasa stress bila part gatal-gatal seluruh anggota badan. Plus b comp nie elok untuk kulit.

Vit C pula untuk kuatkan imun badan plus dlm vit c ada kolagen juga.

Tu yang saya seronok nak share kebaikan #shaklee 😍😍

Jom sesiapa yang ada alergik tu jom cuba 3 supliment yang saya sendiri dah cuba dan konsiaten amalkan sampai sekarang.

📱 www.wasap.my/60196191820

Cod || seremban
Pos || malaysia, sabah, sarawak


Monday, October 2, 2017

ESP - Promo Oktober 2017



Assalamualaikum dan salam isnin semua.. 
Dah masuk hari ke 2 bulan Oktober. 
Bulan nie ramai yang happy sebabnya ESP harga promo tau... 

Beli 4 esp akan dapat 5% 😍😍

Nak tahu tak apa yang bestnya ESP nie? 
Jom kita baca yer.. 

[INFO]
Manfaat utama ESP

♡ AWET MUDA - Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda

♡ BAIK UNTUK HORMON - kacang soya adalah satu satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung

♡ BAIK UNTUK PROSTAT - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas didalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat

♡ KULIT REMAJA - meransang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut

♡ PEMBEKAL TENAGA - membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan

♡ MEMBAIKI PIGMENTASI - membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambur gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua

♡ MEMBAIKI MEMORI - meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan ransangan

Tu antara manfaat esp yer.. 

Sesiapa yang nak ESP harga promo jom rojer liza yer

📱019 619 1820

Boleh cod sekitar seremban dan sekelilingnya yer 🌺🌺





Tuesday, September 12, 2017

SHAKLEE SEREMBAN - SAYA PENGEDAR SHAKLEE YANG SAH (ID 884376)

[STICKY POST] *post yang baru kat bawah yer kengkawan

NOORLIZA BT NASIKIN.
SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR 884376.
CASH ON DELIVERY SEKITAR SEREMBAN,SEREMBAN 2,SIKAMAT,SENAWANG,PAROI,AMPANGAN DAN YANG SEKITARNYA.
POS SELURUH MALAYSIA,SABAH & SARAWAK.

http://noorlizanasikin.blogspot.com

PM/SMS/CALL/WHATSUP 019-6191820






Jika perlukan supliment semulajadi yang bersih dan berkesan bagi
1. SET MENYUSU
2. SET KULIT/MUKA
3. SET KURUS
4. SET HAMIL & PANTANG (3 IN 1)
5. SET ANAK BIJAK
6. SET BERPUASA
7. KESUBURAN
8. SET SENDI
dan lain-lain lagi.......

Dengan 
1. PERCUMA KONSULTASI MENGENAI SUPLIMENT SEPANJANG PENGGUNAAN 
2. PERCUMA UNTUK MASUK KE DALAM GROUP YANG KHAS TUK SEMUA CUSTOMER SHAKLEE


"Saya tidak pernah memperlekehkan profesion perubatan,
tetapi kita adalah dalam 2 bidang yang berasingan. Mereka
dilatih utk merawat penyakit,saya berminat dalam memperbaiki kesihatan"

-DR FORREST C.SHAKLEE,SR-

Set Kecantikan Wanita - The Radiant 4 by Shaklee

Assalamualaikum dan selamat pagi.
Bulan September dah kan..
Laju betul tahun 2017 nak sampai penghujungnya.

Jangan lupa..
Shaklee bulan Sept nie ada best offer tau..

SET RADIANT 4


Apa itu set radiant 4 nie? 

THE RADIANT 4
Set ni khas untuk penjagaan kulit untuk wanita... 
Eh... Lelaki pun boleh jer tau :)

Ada 4 langkah utama

1. BUILD 
-bina dan hasilkan sel kulit yang baru dan sihat 

2. FIRM
-Menganjalkan kulit. Menggalakkan penghasilan Kolagen semulajadi dalam kulit. 

3. PROTECT
-Melindungi sel dari kerosakan akibat serangan Radikal Bebas yang menjadi punca penuaan, garis halus dan jeragat. 

4. MOISTURIZE
-Melembabkan dan menghidratkan kulit. Kulit rasa lebih lembut.

Jom kita tengok apa kebaikan atau fungsi untuk setiap supliment yang ada dalam set radiant 4 nie... 

♥ESP @ Protein
🔻memberi keperluan asid amino
🔻membantu pertumbuhan sel yang sihat
🔻 Membaiki tisu yang rosak dan bina sel yang baru

♥Collagen
🔻 menegangkan elastisiti kulit dan memelihara kulit dari kedut
🔻mengurangkan parut dan kedutan

♥Vitamin C
🔻Mengurangkan risiko kulit kering dan kusam
🔻 membina collagen dalam kulit
🔻 membantu penyembuhan luka
🔻memerangi radikel bebas

♥GLA complex
🔻asid lemak omega 6 membantu memelihara kelembapan kulit
🔻mengurangkan radang kulit
🔻kulit lebih glowing dan bersinar

Kan... 

Bila uolls semua baca apa kebaikan... Apa yang akan uolls dapat hasilnya... Mesti nak cuba kan? 

Jom dapatkan Set Radiant 4 nie sekarang.. 
Saya sudah semestinya.. 



Nak tahu lebih lanjut...? 
Jom hubungi liza yer.. 
Kita borak-borak :)

019 619 1820
Noorliza Nasikin

Shaklee sekitar Seremban
Pos seluruh Malaysia





Friday, August 11, 2017

Raja Namrud

Assalam..
Jom kita baca cerita yang Adeeb pertandingkan 2 minggu yg lepas..
Pasal Raja Namrud mati kena gigit dek nyamuk :)


Raja Namrud

Raja Namrud merupakan seorang raja yang sombong.  Raja Namrud merupakan raja ketika zaman Nabi Ibrahim. 

Pada suatu hari,  Nabi Ibrahim berdoa, " Ya Allah, kurniakanlah tentera yang dapat mengalahkan Raja Namrud ". Allah memakbulkan doa Nabi Ibrahim lalu mengirimkan sekumpulan nyamuk. 

Nyamuk itu menyerang tentera Nabi Ibrahim dengan cara mengigit mereka. Ramai tentera Raja Namrud mati di serang nyamuk. 

Selepas itu, seekor nyamuk masuk ke dalam hidung Raja Namrud. Raja Namrud menjerit kesakitan. Namun begitu tiada siapa yang menolong beliau. Akhirnya Raja Namrud pun mati hanya disebabkan gigitan seekor nyamuk. 

Pengajaran di sini, janganlah kita sombong dan bangga diri kerana Allah itu berkuasa ke atas setiap sesuatu... 


Mama ngan kakak Ain sentiasa sokong adik tau..  Abah pun sama..  Doa dari tempat kerja :)


Monyok jer pagi bertanding tu sebab beberapa hari sebelum Adeeb jatuh bilik air.. 
Alhamdulillah takder yang serius. 
Masa nie Adeeb cakap pening sebab naik bas :)


Alhamdulillah..
Dalam pening-pening tu Adeeb dapat No 3..
Tahniah Adeeb.. 
Mama abah kakak dan semua bangga ngan Adeeb tau... 

Balik jer bagi makan tengahari... 
Saya bagi 1/2 sachet Nutriferon.. 
Dah tido semua.. 
Alhamdulillah.. 
Ok dah Adeeb :)


Sekali imbas.. 
Nutriferon nie memang wajib ada dalam 1 rumah.. 
Elok untuk sesiapa yang rasa nak demam, selsema, batuk dan sebagainya.. 
Terus jer telan atau bancuh 1 sachet yer... 

Nak Nutriferon tak? 
Boleh hubungi liza yer kat no hp kat pic tu.. 

Terima kasih.. 

Anak sihat.. 
Mama pun happy.. 



Thursday, August 10, 2017

Berjaya kurus dengan Set Budget Kurus

Assalam..

Lama menyepi blog nie tau..
Puasa..
Raya..
Nie baru nak refresh balik :)

Pagi tadi saya follow up cust saya yang bulan lepas ambil Set Budget Kurus..

Alhamdulillah..
Beliau turun 4 kg :)



Seronok saya.. 
Sebab dapat bantu cust nie nak kuruskan badan..  :)

Yang kat luar sana nak kurus macam beliau,  jom wa saya yer.. 
Call pun boleh.. 
Sms pun boleh.. 

Memang budget punyer tau.. 
#lecithin untuk burn lemak. 
#alfalfa untuk lawas. 
#herblax untuk cuci usus. 

Noorliza Nasikin
019 619 1820



Wednesday, March 8, 2017

Selamat Hari Wanita 080317

Happy Women's Day

Untuk semua wanita-wanita terhebat di luar sana.

Samada yang bekerja, tidak bekerja atau WAHM macam saya.

Mesti kalu hari nie diberi pilihan kebanyakkannya nak rehat dari memasak... Macam saya...

Kalu di beri pilihan nak shopping, jom shopping vitamin untuk cantik, sihat dan bertenaga...

Semestinya dengan SHAKLEE.


Hari nie ada special gift yer untuk sesiapa yang shopping shaklee dengan liza..

Ready stock untuk 8/3/17
#esp
#vitc
#lecithin buy 1 free 1
#alfalfa
#vivix
#collagen
#meal shake
#vitalea
#gla
#ostematrix
Dan yang lain-lain.

Ada yang sedang mencari
#setdetox
#setkulit
#setresdung
#sethamil
#setpantang
#setmenyusu
#setkurus
Dan set-set yang lain boleh hubungi liza yer...

Terbaik...

Shaklee seremban

Noorliza Nasikin
019 619 1820

Friday, February 17, 2017

Vitalea - multivitamin dan multimineral yang terbaik dari Shaklee

Assalamualaikum semua.
Hari nie saya nak bagitahu apa yang ada dalam 1 biji Vitalea Shaklee nie.



Sebab apa ramai yang ambil vitalea nie?
Salah satunya
.
.
.
.

malas nak mkn banyak2 pil.

Sebab dlm vitalea tu dah ada
1) Vita A - Mata, kulit, sistem imun & rambut sihat, kurangkan rabun.
2) Vita D - Mencegah penyakit tulang lembut
3) Vita E - Mencegah darah beku, sakit jantung, baik utk sistem imun lelaki
4) Vita C - Mencegah selsema, gusi berdarah, meningkatkan daya sakit
5) Asid folic - Merangsang pengeluaran susu badan, kurgkn risiko kanser serviks, anemia, ulser mulut
6) Vita B1 - Perkasa memori
7) Vita B2 - Menukarkn mknn kpd tenaga
8) Vita B3 - Menghasilkn hormon , migrain, baik utk perut& usus
9) Vita B6 - Metabolisma protin, baiki otot, bibir kering, kebas
10) Vita B12 - Bantu tumbesaran fetus & kanak2, keupayaan seksual
11) Vita B5 - Meredakn tekanan, Melawan alahan, sembelit, keletihan
12) Kalsium - Perkasa tulang & gigi
13) Fosforus - Meningkatkan kepadatan tulang, diabetes, batu karang
14) Iodin - Baik utk tirod, tingkatkn kadar IQ anak
15) Zat besi - Membentuk hemoglobin
16) Magnesium - Kesihatan tulang & gigi, otot, sistem saraf
17) Copper - masalah kebengkakan
18) Zink - Perkasa sistem imun, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat.

Tu dia.
Semua ada dah.
Dan yang dah tahu tu pasti terus call saya nak sebotol vitalea.
Betul tak?
:)

shaklee independant distributor terbaik anda semua!!!
Noorliza Nasikin 019-6191820